Sektörde 2004 yılından beri faaliyet göstermekteyiz. DEKTA markası müşteri referanslarıyla büyüdü. 2004 yılındaki ilk müşterimizle halen çalışmanın gururunu yaşıyoruz. Müşteri ihtiyaçlarına yerinde ve zamanında, doğru yaklaşımlarla çözüm sunan DEKTA Mühendislik aynı zamanda müşterisine güven verir. Proje, imalat, montaj ve servis hizmetini kendi bünyesinde vermektedir.
Sektörün yap, dene yıkılmaz mantalitesinden çıkıp, çadır yapıların çelik yapı sınıfında değerlendirilmesine katkı sağlamıştır. Müşterilerde bu bilinci oluşturmak için çaba sarf etmektedir. Böylelikle sektörü basit gören bakış açısını değiştirerek, çadır yapılarla güvenli alanlar yapılabileceğini göstermiştir. Mühendislik firması olarak çadır sektöründe faaliyet gösteren öncü firmalardan birisidir.
Çelik konstrüksiyon yapılar, endüstriyel yapılarda geniş açıklıkları kolonsuz ve yer yer taşıyıcısız geçme şansına sahiptir. Bu hem maliyeti azaltır, hem de yapının daha estetik bir biçimde kullanılmasına olanak tanır. Çelik yapıların avantajlarını şöyle sıralayabiliriz; deprem güvenliği, hafif olmasından dolayı zayıf zeminlere uygunluk, demontaj sayesinde ekonomik geri dönüşüm, yüksek malzeme dayanımı ve elastisite, geniş açıklıkların teşkili, mimari özgürlük, hızlı imalat ve montaj süreci, altyapı maliyetlerinin düşürülmesi gibi sayılabilecek birçok avantajları bulunmaktadır.
Kaplama malzemesi olarak yapılacak projeye bağlı olarak Polyester branda, panel ve sac kaplama uygulamaları da yapılmaktadır.
Ancak polyester branda kaplaması ekonomik, bakım ve onarım maliyetleri daha düşük ve kolay olması sebebiyle en çok tercih edilen kaplama seçeneğidir. İşlenmesi, montajı ve bakımı kolay ve hızlıdır.
Çadır yapıların yapı yönetmenliğinde ayrı bir kategorisi bulunmamaktadır. Yapının yapılacağı alanda ruhsat istenip istenmeyeceği, bağlı olduğu resmi kurumlardan öğrenilmeli ve gerekli yasal izinler alınmalıdır. Ancak yapılacak çadır yapının kullanım alanı ve yerine göre birçok kurum kalıcı yapı sınıfında değerlendirmektedir. Çadır yapılar da ruhsat işlemine tabi tutulmaktadır. Bu yapıların ruhsat alınmasında her hangi bir problem yoktur. Ruhsatlandırma işlemi için gerekli projeler istenmesi halinde (statik,mimari.elektrik,mekanik..vs) DEKTA Mühendislik olarak firmamız tarafından hazırlanmaktadır. Burada önemli olan müşterinin zamanında bu ihtiyaçlarını belirtmesi ve yapının bağlı olduğu resmi makamlardan bunu netleştirmesidir. Yapı bittikten sonra standartlara uygun değilse ruhsat alınamaz.
Afet ve küçük ölçekli şantiye çadırları dışındaki çadır yapılarda temel ihtiyacı, yapının güvenliği açısından zorunludur. Yapılacak çadır yapının ebatlarına ve kullanılacak bölgenin fiziki şartlarına göre temel gereksinimi belirlenir. Bu aşamada teknik personelimiz tarafından destek verilir.
Çadır yapılar iki kalemden oluşmaktadır. Çelik konstrüksiyon ve kaplama malzemesi. Çelik konstrüksiyon kısmının minimum 10-15 yıl kullanım ömrü vardır. Kaplama brandası olarak yerli branda kullanılması durumunda 5-6 yıl, Avrupa brandalarında yaklaşık 10 yıl kullanım ömrü bulunmaktadır.
Çadır yapıların bakım maliyetleri düşüktür. Kaplama malzemesi branda olduğu için kolayca kısa sürede tadilatı yapılır. Yapı en kısa sürede kullanılmaya devam eder. Firmamızla yıllık bakım anlaşması yaparak çadırlarınızın kullanım süresini artırabilirsiniz.
Küçük veya büyük çadır fark etmeden bu yapıları önemsiyoruz. Çadır yapılarda yapı statiği- kaplama malzemesi gibi ana başlıklara standartlar uygulandığı zaman en az diğer yapılar kadar güvenlidir. Bu sektörün en büyük sıkıntısı bir standardın oluşturulmamış olmasıdır. Bu konuda TSE ve derneklerimize gerekli yazılar yazılmış ancak henüz bir ilerleme sağlanamamıştır.
Firmamızda kaplama malzemesi olarak kullanılan PVC brandalarının tamamı yanmaz branda dediğimiz alev yürütmez özelliktedir. Müşteri ihtiyaçlarına göre B1 sınıfı alev yürütmezlik sınıfındaki Avrupa standartlarına uygun, İSG ve sigorta şartlarını sağlayacak özellikleri kapsayan garantili ürünler kullanılmaktadır.